Nek pijn te verminderen

Heb jij wel eens een heel zere nek gehad waar je maar niet van af leek te kunnen komen? Als dat zo is, is dit artikel voor jou! Een zere nek kan allerlei oorzaken hebben, zoals een verkeerde slaaphouding, verwonding of een ergonomisch slechte werkplek. Wat het ook is, een zere nek kan genezen worden met een beetje moeite. Hier lees je hoe.

Tips om nek pijn te verminderen :

A. Behandeling van een zere nek

1.Beweeg de spieren langzaam. Beweeg je nek langzaam in ronddraaiende bewegingen om de pijnlijke spieren op te rekken. Dit kan wat oncomfortabel zijn in het begin, maar uiteindelijk helpt het de pijn te verlichten.

  • Beweeg je nek langzaam naar voren en naar achteren. Ga niet verder als het pijn doet. Als het goed is kun je je nek steeds verder strekken.

2. Beweeg je nek van links naar rechts. Ga niet verder als het pijn doet. Net als bij de eerste oefening zou je je nek steeds verder moeten kunnen strekken.

3. Beweeg je nek in een 8-figuur. Dit betekent dat je van links naar rechts beweegt en tegelijkertijd van voren naar achteren. Doe dit langzaam en stop als het pijn doet.

2. Neem zelfzorgmiddelen als paracetamol of Ibuprofen. Daarmee kun je de pijn in je nek onderdrukken. Geef echter geen aspirine aan kinderen onder de 18 jaar, omdat aspirine bij kinderen in verband is gebracht met het syndroom van Reye, waarbij de hersenen opzwellen

3.Neem een douche. Laat minstens vier of vijf minuten warm water over je nek stromen. Hou je nek recht als je dit doet, en draai hem niet.

4,Gebruik badzout. Badzout kan de bloedsomloop verbeteren, spierspanning verlichten en stress verminderen. Experimenteer met verschillende soorten badzout om de pijn te verminderen.

  • Epsomzouten kunnen in een warm bad worden gebruikt. Epsomzouten zijn gemaakt van magnesium en sulfaat, en bieden een goede remedie voor veel gezondheidsproblemen terwijl ze de geest ontspannen. Magnesium helpt verscheidene enzymen te reguleren en verhoogt de serotoninewaarden in de hersenen.

5. Gebruik een hittecompres. Een hittecompres een paar minuten op je nek leggen stimuleert de doorbloeding. 

6.Gebruik een ijscompres. Leg een ijscompres, of iets anders uit de vriezer dat je in een handdoek hebt gewikkeld, op de zere plek. IJs zal de pijn meer verdoven dan hitte. 

7.Smeer een balsem op je zere nek. Er zijn verschillende soorten balsems; ze kunnen op kruidenbasis zijn, pijnstillend of de doorbloeding stimuleren. Weet welke balsem je gebruikt.

  • Balsems zoals tijgerbalsem (uit Thailand) helpen de huid te verwarmen. Masseer of wrijf dit soort balsem in je nek voor milde pijnverlichting.

8.Als de nekpijn ernstig is, kan er een brace nodig zijn om de nek te ondersteunen. Gebruik alleen een nekbrace als de nek onstabiel is en de pijn ernstig. Om dit thuis te doen kun je een handdoek oprollen en om je nek wikkelen, zodat de basis van de schedel op de bovenkant van de handdoek rust. Ga in een comfortabele positie zitten.

  • Als de pijn ernstig is, zoek dan medische hulp. Als je een ongeluk hebt gehad, of als je je ziek voelt, of als je denkt dat je een wiplash hebt, ga dan naar je huisarts om een goede medische nekbrace te halen.

9. Neem een massage. Vraag aan je huisarts of een massage goed kan zijn als je al langere tijd pijn ervaart. Ga bij een fysiotherapeut of Thaise massagesalon, schoonheidssalon om een massage te laten doen. Voor een goede massage door een gediplomeerd masseuse bent u bij Sabaideemai aan het goede adres. Twijfel niet, neem contact op met Sabaideemai!

Neem een massage met verschillende essentiële oliën. Essentiële oliën zoals lavendel, tea tree of citronella kunnen het genezingsproces in gang zetten en ontspannend werken.